YAZ OKULU HAKKINDA DUYURU

• Fakültemizde 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında Yaz Okulu açılmayacaktır

• Fakültemiz öğrencilerinin yaz döneminde üniversite dışında ders alabilmeleri için; başvuru formunu doldurup ekleri ile birlikte ilgili Bölüm Sekreterliğine teslim etmeleri gerekmektedir.

• Uygunluk verilmeyen dersler için üniversite dışı yaz okuluna kayıt yaptırılamaz.

• Yaz okulu ders alma esaslarını, herhangi bir mağduriyete uğramamak için dikkatlice okuyunuz.

• Fakülte Yönetim Kurulu'nun hakkınızda almış olduğu ilgili dersler için "uygun/uygun değil"listelerini internet sayfamızdan takip edebilirsiniz.

ÜNİVERSİTEMİZ SENATOSUNCA KABUL EDİLEN YAZ DÖNEMİNDE DERS ALMA ESASLARI

1) Öğrencinin yaz dönemi dersleri başlamadan önce biriminden onay almak şartı ile kayıtlı olduğu programın, içinde bulunulan eğitim öğretim yılındaki taban puanından daha yüksek bir programdan ders alınır.

2) Bir dönemde en fazla 3 (üç) ders alınabilir.

3) Yaz döneminde, daha önce alınıp başarısız olunan ders, devamsızlıktan kalınan ders, alt yarıyıllardan alınamamış dersler alınabilir.

4) Sadece GANO’su 3.00 ve üstü olan öğrenciler ile ÇAP öğrencileri üst yarıyıldan ders alabilir.

5) Yaz döneminde not yükseltme amacıyla ders alınabilir.

6) Yaz Döneminde alınan dersin transferinde, dersin öğrencinin kayıtlı olduğu eğitim planındaki karşılığı olan AKTS’si dikkate alınır.

7) Yaz döneminden alınan derslerin not dönüşüm işleminde, Manisa Celal Bayar Üniversitesi İlk Defa Kayıt Yaptıran Öğrenciler ile Kurum İçi veya Kurumlar Arası Yatay Geçiş Yapan Öğrencilerin Daha Önce Alarak Başarılı Oldukları Derslerin Transferine İlişkin Esaslar dikkate alınır.

• Üniversitemiz Bölümleri Taban Puanları için Tıklayınız.

• Diğer Üniversiteler Taban Puanları için Tıklayınız.

Celal Bayar Üniversitesi © 2014 | Güvenlik ve Gizlilik